Eşin Yanına Gidebilmek için Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Evrakları

Almanya’daki eşinizin yanına gidebilmek için Aile Birleşimi Vize başvurusunda konsolosluğun istediği belgeler aşağıda belirtilmiş olup, belgelerin asılları ve ikişer adet fotokopileri ile birlikte görüşmeye gidirmelidir. Gerekli vizenin ancak her iki eşin 18 yaşını doldurduğunda verilebildiğini dikkate almanız gerekir.

1- Almanca dilinde eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış iki adet başvuru formu. Forma ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.

2- İkamet Yasası’nın 54. Maddesi 2.fıkrası, 8.bendi gereğince başvuru sahibi tarafından imzalanmış ek belge (Bir önceki istenen başvuru formunun 5. sayfası)

3- Pasaport

4- 2 adet biometrik fotoğraf (35x45mm boyutunda)

5- Her iki eşin nüfus bilgilerini içeren Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği („Formül B“) Bu belge İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebilmektedir.

  • 17 yaşında evlilik yapanlarda: Anne ve babanın yazılı muvafakatı ile Almanca tercümesi
  • 16 yaşında evlilik yapanlarda: Çiftin evlenebileceğine dair mahkeme kararı ve Almanca tercümesi

6- Başvuru sahibine ait „Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt  Örneği“. Nüfus kayıt örneğinde  „Düşünceler“ bölümünün eksiksiz doldurulmuş, nüfus kaydıyla ilgili tüm olaylar (örnek: önceki evlilikler, boşanmalar, çocuklar, anne ve baba, vatandaşlık) yazılı olmalıdır. Bu belge İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebilmektedir.

7- Eşlerin daha önce gerçekleştirmiş oldukları evlilikleri var ise, en son evliliğe dair kesinleşme şerhi ile gerekçeli boşanma ilamı ve duruma göre Almanya veya Türkiye’den alınmış tanıma ve tenfiz kararı. Belirtilen belgelerin Almanca tercümeleri ve duruma göre ölüm kayıt örnekleri

8- Almanya’da yaşayan eşe ait ikamet belgesi Almanya’da yaşayan eş Alman vatandaşı ise:

  • Pasaportun veya kimlik belgesinin fotokopisi
  • Eş doğuştan Alman Vatandaşı ise: Alman Doğum Belgesi

9- Almanya’da yaşayan eş yabancı uyruklu ise:

  • Pasaportun fotokopisi
  • Oturma izni fotokopisi

10- Basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olunduğuna dair belge, Avrupa ortak dil kri- terleri uyarınca asgari A1 seviyesinde: A1 seviyesi, dil yeterliliği ile ilgili dört unsuru (anlama, konuşma, okuma ve yazma) kapsamaktadır. Ancak A1 dil sertifikası yetkili bir kurum tarafından tanzim edilmelidir. Türkiye’de Goethe Enstitüsü’nün  „Start  Deutsch  1“ sertifikası kabul edilmektedir. Bu belge için gerekli eğitimi kurumumuzda alabilirsiniz. Dil sertifikasının aslı ibraz edilmelidir. Yukarıda belirtilen dil sertifikasının ibraz edilmiş olması, vize işleminde dil yeterlilik belgesinin otomatik olarak kabul edileceği anlamına gelmemektedir.

Esasen yukarıda belirtilmiş olan belgelerin başvuru esnasında ibraz edilmesi yeterlidir. Fakat gerek duyulması halinde, Vize Bölümünce başka belgelerin ve Almanca tercümelerin de istenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz.

Vize şartlarının yerine getirilip getirilmediği hususundaki tetkiklere Almanya’daki resmi kurumlar dahil olduğundan, vize işlemi birkaç ay sürebilmektedir. Vize başvurusu için gerekli tüm belgelerin ibraz edilmesinin ardından geçen ilk üç aylık süre zarfında Vize Bölümü yetkililerinin işlem süreciniz hakkında bilgi veremeyeceğini anlayışla karşılamanız gerekmektedir.

Aile Birleşimi Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Ankara`daki Büyükelçiliğin görev çevresi aşağıdaki illeri kapsamaktadır:

Adana – Adıyaman – Ağrı – Aksaray – Amasya – Ankara – Ardahan – Artvin – Bartın – Batman – Bayburt – Bingöl – Bitlis – Çankırı – Çorum – Diyarbakır – Elazığ – Erzincan – Erzurum – Gaziantep – Giresun – Gümüşhane – Hakkari – Hatay/Antakya – İçel(Mersin) – Iğdır – Kahramanmaraş – Karabük – Karaman – Kars – Kastamonu – Kayseri – Kilis – Kırıkkale – Kırşehir – Konya – Malatya – Mardin – Muş – Nevşehir – Niğde – Ordu – Osmaniye – Rize – Samsun – Şanlıurfa – Siirt – Sinop – Şırnak – Sivas – Tokat – Trabzon – Tunceli – Van – Yozgat – Zonguldak

İstanbul´daki Başkonsolosluğun görev çevresi aşağıdaki illeri kapsamaktadır:

Balıkesir – Bilecik – Bolu – Bursa – Çanakkale – Düzce – Edirne – Eskişehir – İstanbul – Kırklareli – Kocaeli – Tekirdağ – Sakarya – Yalova

İzmir´deki Başkonsolosluğun görev çevresi aşağıdaki illeri kapsamaktadır:

Afyon – Antalya – Aydın – Burdur – Denizli – Isparta – İzmir – Kütahya – Manisa – Muğla – Uşak

Vize Bölümlerine başvuruda bulunmadan önce Türkiye genelinde geçerli 0850 460 84 93 (0850460VIZE) ve yurtdışından 0090-212 -970 8493 numaralı telefondan iDATA firmasının çağrı merkezinden randevu alınması gerekmektedir. Çağrı merkezi Pazartesi – Cuma günleri arasında 08:00 – 12:30 ve 13:30 – 18:00 arasında hizmet vermektedir. Randevu ücreti 7,80 Euro olmakla birlikte kredi kartıyla ödenebilir veya öncesinde herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine de ödeme yapılabilir. Ödeme şekline göre ilgili banka tarafından belirlenen ilave ücretler alınabilmekte. Alternatif olarak iDATA bürolarına da ödeme yapılabilir, fakat randevunun yine de telefonla alınması gerekmekte. Çağrı merkezinden vize ile ilgili her türlü konuda bilgi de alabilirsiniz.

NOT: Son 6 aylık ikamet ilinize göre bağlı olduğunuz Konsolosluk için randevu almanız gerekmektedir.

Eğer Almanya´da kesintisiz 90 günden fazla kalmak istiyorsanız, bir Ulusal Vize almanız gerekmektedir. Aile birleşimi, öğrenci veya çalışma amaçlı ikametler için doğru vize Ulusal Vizedir.

Vize başvurusu sizin için yetkili Vize Bölümüne şahsen yapılmalı. Çocuklar da, kaç yaşında olursa olsunlar (bebekler de) başvuru sırasında hazır bulunmalılar. 12 yaş üstü kişilerden parmak izi alınacaktır.